Selecteer een pagina
Hart Haarlem
Animation, Branding, Design, Website

Dé plek voor kunst, kennis en cultuur

Hart is hét centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem en maakt kunst- en cultuureducatie beschikbaar voor alle Haarlemmers. Bij Hart kun je je creativiteit, talent en plezier tot bloei laten komen. Muziek, beeldende kunst, theater & dans, taal & literatuur, filosofie, nieuwe media en nog veel meer! Het monumentale pand biedt fijne cursusruimten en plekken om in alle rust te vergaderen.

Hart Cultuur in School adviseert en bemiddelt bij cultuurprogramma’s voor het primair en het voortgezet onderwijs. Hart brengt leerlingen in het onderwijs in aanraking met de rijkdom van kunst en cultuur. Op scholen in Zuid-Kennemerland verzorgt Hart programma’s zoals CultuurMenu, MuziekLab en HIT.

De opdracht
Optimaliseer de huisstijl van Hart zodanig dat deze beter aansluit bij de huidige tijd, optimaal functioneert in digitale communicatiemiddelen en de gewenste uitstraling geeft voor de toekomstige ambitie van Hart.

Het resultaat
Heel eigenwijs ontwikkelden we een geheel nieuwe visuele identiteit in plaats van alleen een optimalisatie. Een identiteit met een herkenbaar kleurpalet, goed contrast, een eigentijdse uitstraling en uitermate geschikt voor on- en offline gebruik. Een identiteit waarin foto’s meer nadruk hebben om de expressie van kunst, cultuur en mensen meer centraal te zetten. We verrijkten de huisstijl met illustraties die werden toegepast in een animatie over duurzaamheid.

Hart voor duurzaamheid
Voor Hart is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke pijler binnen de organisatie. Ze hebben dan ook een gouden Green Key centificatie en doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Uiteraard streven ze ernaar om deze gouden certificering te behouden! Het Hart voor Duurzaaamheid komt tot leven in een animatie die wij hiervoor maakten.

Vind de weg bij Hart
Funcke verzorgde alle signing en aankleding van het Hart gebouw in de nieuwe huisstijl.