Selecteer een pagina
MOOI Noord-Holland
Campaign, Design, Editorial

Uitlichten van bijzondere projecten

Om de twee jaar reikt stichting MOOI Noord-Holland de Arie Keppler Prijs uit. Deze bronzen erepenning huldigt personen of organisaties die een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland. De prijs is vernoemd naar ir. Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916 en eerste secretaris.

De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen. Dat wil zeggen dat ze toonaangevend zijn, in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht. Een vakjury heeft uit 81 inzendingen vier categorieën vastgesteld. De categorieën zijn gedefinieerd op basis van de actuele en belangwekkende thema’s die naar voren kwamen uit de ingezonden projecten.

Opdracht
De vraag vanuit MOOI Noord-Holland was om het juryrapport dit jaar te transformeren in een veelzijdig onderzoeksrapport over ruimtelijke ontwikkelingen in Noord-Holland, passend binnen de huisstijl van MOOI Noord-Holland. Daarnaast was er behoefte aan een duidelijke, consequent doorgevoerde vorm voor de nominaties en winnaars binnen de vier categorieën, voor zowel online als offline gebruik. Een nieuw onderdeel van de prijs is de publiekswinnaar; het publiek kreeg de mogelijkheid om via de website uit één van de 81 inzendingen een winnaar te kiezen.

Resultaat
Funcke realiseerde het ontwerp van het onderzoeksrapport en ontwikkelde de labels. Om een duidelijke verdeling te maken binnen de inhoudelijke niveaus, is er gekozen voor een combinatie van een aantal diverse papiersoorten in het boekje. De fysieke uitgave heeft een ambachtelijke uitstraling en sluit daardoor goed aan bij de inhoud en de ambitie en kwaliteit waar MOOI Noord-Holland voor staat.