Selecteer een pagina
Portaal
Design, Editorial

Voor iedereen een thuis

Woningcorporatie Portaal werkt aan goede en betaalbare woningen in een fijne buurt. Bij alles wat de organisatie doet houdt zij rekening met de belangen van de samenleving, de werknemers en andere betrokkenen. Voor de woningcorporatie met een transparante publieke taak bedachten we een innovatieve oplossing voor het jaarverslag, passend binnen de positionering en in de huidige tijd.

Online communicatie strategie
Naar aanleiding van een presentatie voor Portaal over de mogelijkheden en invalshoeken van online communiceren anno 2016 is een strategie ontwikkeld voor het jaarverslag. Hierbij is natuurlijk rekening gehouden met de verplichtingen van Portaal als woningcorporatie aan alle stakeholders en de eisen die worden gesteld aan een jaarverslag.

Brainstorm inhoud en vorm
Daarna is in samenwerking met tekstschrijver Ton Smits en Portaal in een brainstorm de inhoud en vorm bepaald. Door deze effectieve co-creatie is een jaarverslag gerealiseerd dat perfect aansluit bij de huidige tijd voor mobiel, tablet en PC.

Interactieve publicatie met beleving
Funcke maakte het ontwerp en zette het jaarverslag op als WP-magazine. Met naast de cijfers per gemeente ook aansprekende content zoals interviews, quotes en mooie beelden. Door op heldere en aantrekkelijke wijze de informatie digitaal te ontsluiten maak je content toegankelijk voor alle doelgroepen. Het online jaarverslag biedt bovendien de mogelijkheid om zelf te bepalen welk gedeelte je wilt lezen zonder het hele verslag door te hoeven nemen.

Funcke officieel WP-partner
Funcke maakt online magazines volgens de laatste WordPress techniek op. Het jaarverslag van Portaal is volledig responsive voor mobiel, tablet of pc en kan worden aangejaagd via dm, social media en de site.