Selecteer een pagina
Provincie Noord-Holland
Animation, App, Design, UX

Vaar mee op De Blauwe Golf!

In onze prachtige waterrijke provincie is een goede doorstroming op zowel de weg als op het water belangrijk. In Noord-Holland werken 10 (vaar)wegbeheerders samen om De Blauwe Golf te realiseren. Samen zorgen zij dat de bruggen efficiënter worden bediend en automobilisten en schippers hun reis beter kunnen plannen. Via een speciaal brugmanagementsysteem (BMS) wordt data uitgewisseld en beschikbaar gesteld voor brugwachters, automobilisten en schippers.

Zo veel mogelijk gebruikers
Samen met de provincie Noord-Holland hebben we gesproken over de mogelijkheden voor het promoten van de Riverguide Recreanten App die ontwikkeld is in het kader van het project De Blauwe Golf. Recreatieschippers in de provincie Noord-Holland kunnen via deze app gebruik maken van een unieke dienstverlening: een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen.

Het doel was dat recreatieschippers de app downloaden en zich aanmelden als gebruiker. Funcke ontwikkelde een animatie als ideaal communicatiemiddel om deze app onder de aandacht te brengen; gemakkelijk online te verspreiden of te bekijken via de website of socialmediakanalen.

Schipper, ahoy!
In een brainstorm met provincie Noord-Holland stelden we de exacte wensen en eisen vast en de kaders voor het verhaal dat we wilden vertellen in de animatie. We hebben een aantal fervente schippers in ons midden en zij hebben hun kennis en inzicht in de vaarwereld ingezet om alle informatie helder te structureren. Op basis daarvan ontwikkelden we een overkoepelend concept, inclusief een verhaallijn voor de animatie. Na enthousiaste reactie op de illustraties en het storyboard leverden we de animatie op, geschikt voor plaatsing in diverse online kanalen.