Selecteer een pagina
Stichting Dutch Graffiti Library
Branding, Design, Strategy, Website

Borgen van cultuur

Dutch Graffiti Library heeft zich tot doel gesteld de ‘graffiticultuur’ te borgen door al meer dan 30 jaar documentatie te verzamelen, archiveren, publiceren en als collectie bij elkaar te houden. Naast documentatie in de vorm van foto’s, boeken, efemera (zines, magazines, posters, flyers, knipsels, catalogi), zijn een belangrijk onderdeel de originele schetsen, schilderijen, zeefdrukken en post-graffiti uitingen.

De kern van de Dutch Graffiti Library collectie ligt in uitingen vanuit de driehoek Nederland–Parijs–New York in de jaren ’70, ’80 en ’90. In deze jaren is op verschillende manieren het ijzersterke graffiti fundament gelegd dat wereldwijd omarmd is en onder andere geresulteerd heeft in huidige afgeleiden zoals Post-graffiti, Street-Art, Urban Contemporary Art, Abstract Vandalism en Calligraffiti.

De stichting draagt zorg voor het toegankelijk maken en inzichtelijk maken van de Dutch Graffiti Library collectie. Wij hebben de website gerealiseerd die in de basis een aantal hoofddoelstellingen van de stichting representeert, denk hierbij aan de functie van (online) bibliotheek, inspiratie, belangenbehartiging, communicatie, advies en kennisdeling.

De Stichting is ervan overtuigd dat de Dutch Graffiti Library collectie van grote toegevoegde waarde kan zijn bij onderzoek en geschiedonderwijs, kan inspireren en bijdragen aan het effectief verspreiden van kennis over de graffiti cultuur of afgeleiden. De Stichting en daarbij behorende website en socialmediakanalen dienen als kennisplatform en moderne Library. De Stichting geeft op deze innovatieve manier inzicht in de Dutch Graffiti Library collectie. Voor onderwijs, musea, onderzoekers en geïnteresseerden.

Voor meer achtergrond zie www.dutch-graffiti-library.nl