Selecteer een pagina
Weekend van de Wetenschap
Branding, Campaign, Design

Podium van de toekomst

Weekend van de Wetenschap is hét podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober gaat Nederland jaarlijks backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen en musea om live wetenschap en technologie te beleven. Dit met één gezamenlijk doel: het belang van wetenschap en technologie onderstrepen. Om Nederland te laten zien hoe leuk, interessant, inspirerend en innovatief wetenschap en technologie zijn en wat deze bijdragen aan onze maatschappij. De activiteiten worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en/of technologische organisaties en instellingen.

Branding en website
Al vanaf de allereerste editie van het Weekend van de Wetenschap verzorgen wij de gehele visuele identiteit, campagneconcepten en –uitingen en de website. Voor het weekend is de website de belangrijkste spil in de communicatie. Wij ontwierpen de website in vorm en structuur om deelnemers te kunnen werven en hen een podium te geven om het publiek te kunnen informeren. De monsters uit Amsterdam zorgden voor de technische realisatie. www.demonsters.nl

Publiekscampagne
Ieder jaar realiseren we tevens de publiekscampagne die zich richt op de doelgroep van het weekend, maar zich ook laat doorvertalen in uitingen voor deelnemers en pr. Van (online) advertising, digitale nieuwsbrieven en online bannering tot folders, flyers, brochures en posters.

Zeer geslaagd weekend!
In 2018 was het wederom een zeer geslaagd Weekend van de Wetenschap! Door heel Nederland openden op 6 en 7 oktober bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen en musea hun deuren voor het publiek om hen kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie. Dit jaar waren er met 350 deelnemende locaties een recordaantal openstellingen.

Organisatie
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.