Boek
Bibian Mentel

Het tafelboek ‘128. Bibian Mentel, winnaar van zoveel meer dan goud alleen’ staat vol met de meest aangrijpende interviews, quotes en nieuwe verhalen van Bibian, geschreven door Edwin Spee en Peter Heerschop. De bijzondere uitgave verscheen een jaar na haar overlijden op 29 maart. Het boek geeft een prachtig beeld van Bibian Mentel, waarin haar positieve levenshouding, ondanks de vele tegenslagen die zij in haar leven meemaakte, de leidraad vormt, gecompleteerd door prachtige fotografie!

Het boek is een initiatief van Edwin Spee en Jozefien van Son van de Mentelity Foundation, die samen met Peter Heershop, Amber Dekker en Richard van Tiggelen van Funcke hebben zorggedragen voor de complete realisatie. We zijn trots en vereerd dat wij een wezenlijke bijdrage hebben mogen leveren aan een onderscheidend, inspirerend boek dat uitnodigt om gelezen te worden.

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft in maart 2022 ook een speciale munt geslagen ter nagedachtenis aan Bibian Mentel. De munt, verschenen in gouden, zilveren en nikkel variant, zijn in beperkte oplage geslagen. De gouden variant is zeer exclusief en samen met het boek verkrijgbaar in een unieke limited edition uitvoering. Het boek en de munt zijn gebundeld in een bijzondere handgemaakte sleeve. De goudwaarde van de munt bedraagt 999/1000 en de opbrengst komt ten goede aan de Mentelity Foundation.