Selecteer een pagina
Sluis Haven Informatie Punt
Branding, Design, Website

De grootste zeesluis ter wereld

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Of wil je meer weten over de toekomst en mogelijkheden rond het Noordzeekanaalgebied? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. In opdracht van provincie Noord-Holland van SHIP gaven wij vorm aan de uitstraling van het pand, de visuele identiteit en de website.

Sluis aan je voeten
. In IJmuiden werken tientallen professionals hard aan de bouw van de grootste zeesluis van de wereld die naar planning in 2019 gereed zal zijn. Een infraproject van deze grootte trekt veel bekijks en bezoekers. Een bezoek aan het bouwterrein is echter niet mogelijk omdat het bouwen van de sluis plaatsvindt op een kleine oppervlakte en veelal onder water. Om alle geïnteresseerden tijdens de bouwperiode in te lichten over de bouw en mee te nemen in het verhaal van het innovatieve havengebied, is het nieuwe SHIP – Sluis Haven Informatie Punt geopend.

Visuele identiteit SHIP
Bij de conceptontwikkeling van de identiteit hebben we ons laten inspireren door de symboliek die wordt gebruikt in de havenregio. Bij de uitwerking is gekozen voor een stoere, strakke en duidelijke lijnvoering. Het logo representeert de regio met in het centrum de sluis. De sluis bestaat uit een 3-tal ruitvormen die overeenkomen met het buitenkader van het logo. De ruitvormen zijn geabstraheerde waterbewegingen en geven bovendien de doorgang weer van de sluis.

Het gebouw als landmark
SHIP ligt pal ten noorden van de Noordersluis. De basiskleur rood uit de huisstijl is gekozen voor de uitstraling van het pand. Dit vormt samen met het levensgrote witte logo een opvallend oriëntatiepunt en landmark in de industriële omgeving. Ruim 15.000 bezoekers hebben inmiddels hun weg naar SHIP gevonden. Meer informatie over openingstijden, expositie, zaalhuur en route SHIP is te vinden op ship-info.nl.

Initiatiefnemers SHIP
SHIP is een initiatief van gemeenten Velsen, Beverwijk, Zaanstad, Amsterdam en Haarlemmerliede&Spaarnwoude, Rijkswaterstaat, Haven Amsterdam, Zeehaven IJmuiden de havenbeheerders en de provincie Noord-Holland.